Zákaznická podpora:info@decoronline.cz

Jak zařídit moderní ložnici a na co si dát pozor při zařizování

bolia-elton-bedframe-enterior-elton-agykeret-enterior-innoconceptdesign-10

Ložnice je místem, kde načerpáváme energii a regenerujeme tělo i mysl. Při jejím zařizování bychom proto měli klást důraz na to, aby prostor byl nejen funkční, ale také esteticky příjemný. Pokud toužíte po moderní ložnici, která bude zároveň oázou klidu, tady je několik tipů, jak na to:

Zvolte neutrální barevnou paletu

Moderní ložnice často využívají neutrální tóny jako základ, například bílou, šedou nebo béžovou. Tyto barvy nejenže působí uklidňujícím dojmem, ale také opticky zvětšují prostor. Přidejte akcenty v jemných barvách jako pastelově modrá nebo růžová, nebo sáhněte po tmavších odstínech pro dramatičtější efekt.

 9afe8231d4e67aa59a0736729f9ad9da

 

Investujte do kvalitního nábytku

Kvalitní nábytek je základem pro pohodlí i dlouhou životnost. Zaměřte se na postel s kvalitní matrací, která poskytne dostatečnou oporu pro váš odpočinek. Nábytek by měl být jednoduchý, s čistými liniemi a vyrobený z kvalitních materiálů, které do prostoru vnesou eleganci.

 21602_21603_Revive_bed_removable_cover_grey_linen_26410_Elements_side_table_microcement_mushroom_shape_off_white_det_web_114171_14172_14173_14174_Spindle_bed_14175_Spindle_bedside_table_WEB

Minimalismus je klíčem 

Moderní styl je známý svým minimalistickým přístupem. To znamená, že byste měli pečlivě vybírat, jaké předměty v ložnici mít, a omezit počet dekorací na minimum. Příliš mnoho věcí v ložnici může působit rušivě a snižovat tak kvalitu odpočinku.

b6ea9a6fa50a0af51f6947ffa889d3d0 (1)

 

Vytvořte správné osvětlení

Osvětlení je důležitým aspektem každého interiéru. V ložnici byste měli kombinovat různé zdroje světla – od hlavního stropního osvětlení, přes lampičky na nočních stolcích, až po jemné osvětlení pro večerní relaxaci. Dbejte na teplou barevnou teplotu světla, která pomáhá navodit klidnou atmosféru.

EosEvia_medium_large_lightrose_c9cc4377-501b-4d04-bd54-f5f413c46acc_600x9521974

 

Přidejte přírodní prvky

Přírodní materiály a prvky jako dřevo, len nebo rostliny mohou vnést do prostoru pocit tepla a pohody. Přírodní textilie, dřevěné doplňky nebo zelené rostliny pomohou propojit interiér s přírodou a navodit tak harmonii.

mielo-zen-forma-hour_ss24

 

 Zvažte úložné prostory

Pořádek je pro moderní ložnici zásadní. Vybírejte proto nábytek s dostatečnými úložnými prostory, které vám umožní udržet věci na svém místě. Zabudované skříně nebo postele s úložným prostorem jsou skvělými pomocníky.

haven-cana

Zařizování moderní ložnice vyžaduje pečlivé plánování, ale výsledkem může být prostor, který bude nejen krásný, ale také plně funkční. S důrazem na jednoduchost, kvalitu a pohodlí vytvoříte prostor, ve kterém budete rádi odpočívat každý den.